DCMR gaat toezicht houden op asbestverwijdering in Maassluis

24-12-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - DCMR Milieudienst Rijnmond voert vanaf 1 januari 2020 voor de gemeente Maassluis de asbesttaken uit. Een inwoner van Maassluis ontvangt niet meer van de gemeente maar van de DCMR een brief of hij/zij asbesthoudende materialen mag (laten) verwijderen. Ook neemt de DCMR het toezicht over op het verwijderen van asbest door bedrijven.

Gemeente Maassluis volgt hiermee het beleid van de rijksoverheid. Daarin staat dat de gemeentelijke asbesttaken moeten worden uitgevoerd door de omgevingsdiensten. DCMR Milieudienst Rijnmond is de omgevingsdienst van regio Rijnmond en Goeree-Overflakkee.

Melden
In elke gemeente moet vooraf het verwijderen van asbest via www.omgevingsloket.nl worden gemeld. Dat was en blijft zo. In de gemeente Maassluis krijgt de melder nu reactie hierop van de DCMR. Woont u in Maassluis en wilt u asbest (laten) verwijderen, kijk dan op www.maassluis.nl/asbest. Hier staat ook hoe asbest te herkennen, wat u wel en wat niet zelf mag verwijderen en hoe u dat veilig doet.Gerelateerd