Dieuwertje Blok zoekt 'Verborgen Verleden' in stadsarchief

04-01-2018 Nieuws Redactie

Foto: NTR

MAASSLUIS - In het NTR televisieprogramma Verborgen Verleden komen vrijdag 5 januari de archieven van Maassluis aan de orde. Stadsarchivaris van Maassluis en Vlaardingen, Harm Jan Luth kreeg begin oktober 2017 Dieuwertje Blok op bezoek. Zij was op zoek naar haar voorouders.

De zoektocht leidde naar Maassluis want zij blijkt onder meer af te stammen van joodse Maassluizers in de 18e en 19e eeuw. Grappig detail is dat Dieuwertje Blok in 2016 nog in Maassluis was tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. Zij zal toen niet beseft hebben ook Maassluise voorouders te hebben.

Bijzondere ontdekkingen
In 'Verborgen Verleden' gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun voorouders, waarbij veel gemeentearchieven worden bezocht en vaak bijzondere ontdekkingen worden gedaan. Na Dieuwertje Blok zijn in het nieuwe seizoen ook André Kuipers, Irene Moors, Maurice de Hond, Richard Groenendijk en Armin van Buuren hoofdrolspeler. De gehele zoektocht naar het verleden van Dieuwertje Blok is vrijdag 5 januari 2018 vanaf 21.05 uur te zien op NPO 2.

Stadsarchief
De archieven van Maassluis zijn sinds 2014 ondergebracht bij het Stadsarchief aan Plein Emaus 5 in Vlaardingen. Harm Jan Luth is de stadsarchivaris.

Gerelateerd