Dit zijn 'Maassluis Mooiste'!

26-09-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De kalender 'Maassluis Mooiste 2018' werd dinsdagavond door de vier fotografen gepresenteerd in Grand Café de Waker.

"Op een dag in mei verveelde ik me en ik wilde graag een project opstarten", legt fotograaf en initiatiefnemer Chris Kalkman uit. "Ik ging in gesprek met Mischa en zo kwamen wij op het idee een kalender te maken van 'Maassluis Mooiste' met een maritiem thema. Het leeft in de stad," merkt Chris. "Al gauw hadden we dertien knappe meiden die graag wilde meewerken aan de kalender en twaalf maritieme locaties in gedachte."

Goed doel
De opbrengst van de kalender gaat naar een goed doel: het Animatie Team Bomendal. "We wilden eens een 'ander' goed doel kiezen, een doel dat niet gauw wordt gekozen," legt Chris uit. "We vonden het belangrijk dat het een lokaal goed doel betrof. Al gauw kwamen we bij het animatieteam terecht. Wij hopen een mooi bedrag voor het team over te houden."

"Het leukste vond ik dat je voor deze fotoshoot geen ervaring hoeft te hebben," vertelt 'november-model' Corinne Noordermeer, die gevraagd werd om mee te doen. "Het was daardoor erg laagdrempelig en makkelijk om ja te zeggen. De dag van de fotoshoot was erg leuk om mee te maken. Ik werd opgemaakt door visagiste Esmiralda en de foto's werden gemaakt door Edwin Sonneveld."

Ook voor 'december-modellen' en vriendinnen Naomi Noordzij en Ashley Kienjet was het de eerste keer om als model aan de slag te gaan. "Ik kwam het tegen op Facebook en het leek me wel leuk om een keer mee te maken," vertelt Ashley. Naomi werd op de oproep gewezen door een collega van haar moeder. De vriendinnen gingen puur per toeval samen op de foto. "Ik zag ineens in de e-mail dat we samen op de foto gingen, grappig dat het dan toevallig met een vriendin is."

300 kalenders
De meeste 'Mooiste van Maassluis' waren aanwezig om de eigen foto te onthullen. De vier fotografen Chris Kalkman, Edwin Sonneveld, Mischa Koorneef en Walter Brokx gaven uitleg over de gemaakte foto's.

Driehonderd kalenders zijn in de maak. De verkoop start bij de Furieade, de kalender kost €10,-. Chris: "Het is zeker de bedoeling dat dit project volgend jaar een vervolg krijgt."

Bekijk de foto's
Gerelateerd