Dode vissen door laag zuurstofgehalte

09-10-2017 Nieuws Redactie

Twitter @Handhaverdlflnd

MAASSLUIS - In het water in de Zuidvliet ter hoogte van de Doctor Kuyperkade in Maassluis zijn vanmorgen honderden dode en naar lucht happende vissen aangetroffen. Uit metingen blijkt dat het zuurstofgehalte te laag is.

Hoogheemraadschap Delfland doet onderzoek naar de oorzaak van het lage zuurstofgehalte in het water. De resultaten hiervan nemen enige tijd in beslag. Dit onderzoek doen zij door metingen naar de samenstelling van het water en de vervuiling. Dit gebeurt op verschillende locaties. Het zuurstofgehalte meten we ter plekke.

Daarnaast stuurt het hoogheemraadschap de monsters naar het laboratorium om naar de chemische samenstelling van het water te kijken. Op die manier hoopt de instelling te kunnen herleiden wat de bron van de vervuiling is. Omdat er verschillende mogelijkheden zijn die voor een tekort aan zuurstof in het water kunnen zorgen, duurt het enige tijd voordat de resultaten binnen zijn.

Hoogheemraadschap Delfland raadt mensen aan het water niet aan te raken. Ziet u nog dode vissen, meld deze via 015-2608108. Raak de vissen zelf niet aan.

De gemeente Maassluis en Delfland hebben vanmorgen de nog levende vissen overgezet naar de Noordvliet. Dode vissen zijn opgeruimd. Ook zijn pompen geplaatst om zuurstof aan het water toe te voegen. Op de nog levende vissen had dit direct positief effect.

Gerelateerd