Draag je steentje bij aan een plasticvrije zee

16-05-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - In Maassluis is al jaren een groep vrijwilligers actief om zwerfafval langs Het Scheur, in de volksmond ook wel de Waterweg, op te ruimen. Iedere eerste zaterdag van de maand komen de vrijwilligers samen met Recycled Island Foundation en wordt plastic van het talud en uit de bosjes van het Sterrenbos verwijderd.

Zo wordt voorkomen dat dit drijfvuil de zee in stroomt. Het opgeraapte vuil wordt tijdelijk in een container bewaard. Eens in de zoveel tijd haalt Recycled Island Foundation de container leeg. Vervolgens wordt het plastic gesorteerd en gerecycled tot nieuwe producten, bijvoorbeeld voor een drijvend park in de Rijnhaven Rotterdam.

Actie

Zaterdag 18 mei wordt weer een actie gehouden. Ook wethouder Gerard van der Wees helpt die dag een handje mee. Doet u ook mee? U bent van harte welkom om vanaf 9.30 uur mee op te schonen. Alles wat je doet telt! Daarna, om 10.30 uur, wordt er verzameld bij het tunneltje aan de Merellaan om de door Rijkswaterstaat aangeboden zeecontainer feestelijk in gebruik te nemen.

U kunt op 18 mei aansluiten. Lukt dat niet, dan kunt u elke dag gejut plastic kwijt in de bak naast de container die door de gemeente Maassluis is geplaatst. De vrijwilligers zorgen er voor dat dit verzamelde plastic uiteindelijk in de container komt.Gerelateerd