Dubbelle versnelling CKC is genoeg voor winst

10-10-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Afgelopen zaterdag was alweer het laatste thuisoptreden van CKC Maassluis op het veld in het Wipperspark. De tegenstanders was Korbatjo, waar Maassluis in het verleden veel moeite mee had. Maassluis, dat zijn ongeslagen status wederom waar moest maken, was van te voren gewaarschuwd. De korfballers maakten het waar en wonnen met 27-22.

Maassluis is in uitstekende vorm de laatste weken en scoort er rustig op los. Dat was afgelopen zaterdag niet anders. In een uitstekende eerste helft werd een mooie basis gelegd voor de einduitslag. Maassluis liet wederom zien dat er thuis niet met hun te spelen valt. In de beginfasé deed Korbatjo nog keurig mee tot de stand 5 -5. Daarna deed Maassluis er een versnelling bij en liep in een korte periode uit naar een 10-6 voorsprong. Ondanks vele pogingen klampte Korbatjo nog enkelen keren goed aan, maar was net niet in staat om Maasluis echt pijn te doen. De ruststand bleef dan ook vier punten verschil in het voordeel van Maassluis, 17-13.

In de beginfase van de tweede helft had Korbatjo de mentale kracht gevonden om het Maassluis wederom weer moeilijk te maken. Korbatjo kwam terug tot 1 punt verschil, maar het was daarna toch echt over en uit voor Korbatjo. Maassluis kon wederom weer een versnelling vinden, wat een kwaliteit is gebleken dit seizoen voor Maassluis. Telkens als de ploeg onder druk komt te staan, weet de ploeg van Richard van Weert, toch weer extra bij te schakelen.

De ploeg wist uit te lopen naar vijf doelpunten verschil in het voordeel van Maassluis, 25-20. Daarmee was dewedstrijd gespeeld en scoorden beide ploegen nog een enkele keer. De uitslag werd 27-22 en Maassluis behoudt zijn ongeslagen status en heeft nu vier punten voorsprong op directe concurrent DES. Zij speelden afgelopen zaterdag gelijk tegen Weidevogels, waar Maassluis volgende week nog naar toe moet. Maassluis is dus gewaarschuwd.