E. coli bacterie ook in water Maassluis

08-11-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het waterbedrijf Evides heeft woensdag 8 november 2017 laat in de middag bevestigd dat er ook in Maassluis sprake is van een E. coli besmetting in het drinkwater. Het betreft het gebied op de Zuidbuurt en omvat 20 adressen. De bewoners zijn persoonlijk door Evides op de hoogte gesteld. 

Eerder vandaag werd bekend dat het water in Vlaardingen besmet is met de E. coli bacterie. Voor de bewoners in Vlaardingen en de Zuidbuurt geldt het advies om het water tenminste drie minuten te koken voor het te drinken of er eten mee klaar te maken. Voor de rest van Maassluis gelden geen beperkingen. 

Fluitketel of pan 
De E. coli bacterie is volgens Evides door werkzaamheden in het leidingennet terecht gekomen. Het bedrijf adviseert om het water in een fluitketel of pan te koken en niet in een waterkoker omdat het water hierin geen drie minuten achter elkaar kookt. 

Kookadvies voor zeker drie dagen 
Het kookadvies geldt voor zeker drie dagen. Hierna wordt gekeken of dit verlengd moet worden. Ook huisdieren in het besmette gebied mogen alleen water drinken dat drie minuten is gekookt. Het water kan wel gebruikt worden voor de afwas en om te douchen. 

Volgens Evides is het drinkwater besmet met 'zeer lage aantallen van de bacterie'. Wie het water heeft gedronken en aan de gezondheid twijfelt, moet contact opnemen met de huisarts. 

Onderzoek
Evides doet onderzoek hoe dit kon gebeuren en probeert de situatie zo snel mogelijk te verhelpen. Het kookadvies blijft gelden tot onderzoek aantoont dat het water volledig betrouwbaar is.

Meer informatie 
Kijkvoor meer informatie op de website van waterbedrijf Evides: www.evides.nl en GGD Rotterdam Rijnmond: www.ggdrotterdamrijnmond.nl.

Gerelateerd