Een onvergetelijke dag voor Maassluise gezinnen

24-12-2019 Nieuws Redactie

Foto: Twitter wethouder Fred Voskamp

MAASSLUIS – 24 gezinnen uit Maassluis beleefden zaterdag 21 december een onvergetelijke dag. Stichting Het Vergeten Kind organiseert jaarlijks voor kinderen uit kwetsbare gezinnen een dagje uit in de Efteling. Uit heel Nederland, ook uit Maassluis, vertrokken bussen met 1500 kinderen en hun ouders naar Kaatsheuvel.

De stichting vroeg wethouder Fred Voskamp om ook mee te gaan. De wethouder accepteerde de uitnodiging en sprak gedurende het uitstapje met de Maassluise gezinnen en collega-wethouders uit andere deelnemende gemeentes.

Heppie Wintertour
In feestmaand december staan gezelligheid, warmte en familie centraal. Voor kinderen uit kwetsbare gezinnen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is, biedt Het Vergeten Kind met de 'Heppie Wintertour' een onbezorgde dag uit met het gezin in de Efteling.

Uit Maassluis beleefden 24 gezinnen een onvergetelijke dag. ,,Ik had nooit gedacht dat ik ooit met mijn gezin naar de Efteling zou kunnen”, klonk het. De kinderen hadden er al lang naar uitgekeken en waren blij dat het zaterdag eindelijk zo ver was. ,,Dit was echt helemaal geweldig.”

Stabiel en veilig
Wethouder Voskamp sprak met de deelnemers over de problemen die deze gezinnen ondervinden. Daarnaast overlegde hij met burgemeesters en wethouders uit andere steden over hoe gemeenten een rol kunnen spelen bij het stimuleren van een stabiele en veilige omgeving voor de kwetsbare gezinnen.

De gemeente Maassluis bedankt Het Vergeten Kind voor deze onbezorgde dag uit voor alle kinderen en hun gezinnen. Kijk voor meer informatie over deze stichting op www.hetvergetenkind.nl.Gerelateerd