Een oude vriend

21-01-2022 Nieuws Janneke Noordermeer

Janneke's column

Ik vond laatst een oude vriend.

Verteerd, gescheurd en bleekjes. Het maakt niet uit: ik pakte hem meteen stevig beet, zoals ik dat vroeger altijd deed. Ik vond hem afgelopen weekend bij het opruimen van m’n kledingkast. Daar lag hij al een tijdje in het donker. M’n oude knuffel genaamd ‘Beer’. (Ja, ik weet het... geen originele naam voor een knuffelbeer. Weet je, ik heb mijn knuffels nooit anders genoemd dan de dieren die ze waren. Pinguïnknuffel was pinguïn, schildpadknuffel was schildpad. Afijn, ik kan zo nog even doorgaan, maar je hebt het vast door.)

Het toeval wil dat het vandaag Internationale Knuffeldag is. Ligt het aan mij of de gekke tijd waarin wij nu leven waardoor ik gelijk moest denken aan Beer in plaats van een omhelzing?

Beer is ouder dan ik ben. Oorspronkelijk lag hij in de box van mijn oudere zus. Maar Beer werd mijn beer. En dat is tie na 31 jaar nog steeds. Hoe fijn ik vind dat Beer het nog doet (al valt tie langzaam uit elkaar), veel liever nog geef ik mijn vrienden en familie regelmatig een dikke knuffel!

Wie geef jij graag een stevige knuffel?

Janneke's column
Mijn naam is Janneke Noordermeer, eigenaar en redacteur van Maassluis24. Mijn schrijfsels lees je in deze wekelijks terugkerende rubriek: Janneke's column. Met deze column wil ik je een kijkje geven in mijn geluksmomentjes: kleine dingen waar ik blij van word.Gerelateerd