Eerste thuiswedstrijd voor Excelsior Maassluis

31-08-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS -Excelsior Maassluis speelt aanstaande zaterdag de eerste thuiswedstrijd in de Tweede Divisie. Na de overwinning in de eerste speelronde, uit bij Jong Sparta Rotterdam, komt De Treffers uit Groesbeek op bezoek. En dat is meteen een prachtig affiche. Kijkend naar de eindstand van vorig seizoen (De Treffers werd 4e, Excelsior 5e) én de huidige selecties zullen beide ploegen heel erg aan elkaar gewaagd zijn.

De roodzwarten van trainer Anton Janssen begonnen hun seizoen met een zwaarbevochten zege op GVVV (2-0). Vorig seizoen was er tussen Excelsior Maassluis en De Treffers niet al te veel spektakel. Beide ploegen kregen wat kansen maar wisten elkaars verdediging uiteindelijk niet te slechten. De wedstrijd eindigde daardoor zoals deze begon: 0-0.

Haalden we thuis nog een punt, uit in Groesbeek werd er afgelopen seizoen met 2-0 verloren. Aangezien De Treffers voorheen actief was in de zondagafdeling, werd er dus nooit gewonnen (of zelfs gescoord) tegen De Treffers. Daar zou zaterdag dus verandering in kunnen komen. Excelsior zal er alles aan doen de drie punten in Maassluis te houden om zo ook na twee speelronden nog de volle buit in handen te hebben.

Trainer Jeroen Rijsdijk kan hierbij beschikken over een nagenoeg fitte selectie. De langdurig geblesseerde Hamit Alptekin ontbreekt voorlopig nog. Robin v.d. Ende en Elson Almeida zijn inmiddels fit maar zullen naar verwachting (nog) niet in de basis beginnen.

De wedstrijd begint om 15:30 en wordt geleid door scheidsrechter Keijl.

Reacties