Eerste woningen De Vliet eind deze week klaar voor Oekraïense vluchtelingen

17-03-2022 Nieuws Redactie

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - In het leegstaande seniorencomplex De Vliet wordt hard gewerkt. Met man en macht worden er woningen schoongemaakt en opgeknapt. Hier kunnen eind van deze week de eerste vluchtelingen uit Oekraïne hun intrek nemen.

Medewerkers van de gemeente Maassluis zetten samen met woningcorporatie Maasdelta en leegstandbeheerder Villex alles op alles om zoveel mogelijk beschikbare woningen in het complex bewoonbaar te maken voor vluchtelingen. Dat zullen naar verwachting over een paar weken zo’n 30 woningen zijn. Op de derde en vierde verdieping van het complex is dan ruimte voor zo’n honderd vluchtelingen uit Oekraïne.

Hulp

Burgemeester Edo Haan is tevreden over de vorderingen. ,,Het is goed om te zien dat in Maassluis snel wordt samengewerkt als dat nodig is. Maassluis staat klaar om mensen te helpen die die hulp nodig hebben. Dat laat zien dat wij in Maassluis oog hebben voor elkaar, in de stad en daar buiten", aldus de burgemeester.

Woningen inrichten

Medewerkers van de gemeente die de woningen in De Vliet gereed maken voor de vluchtelingen zijn enthousiast over de betrokkenheid van de Maassluizers. ,,Er komen mensen langs om spullen aan te bieden. Dat is mooi, want wij moeten woningen inrichten”, zegt één van hen. De gemeente zorgt ervoor dat de woningen op de derde en vierde verdieping van het complex zo snel mogelijk bewoonbaar zijn zodat de vluchtelingen uit Oekraïne een veilig thuis hebben. ,,Wij kunnen best nog wel spullen gebruiken die nog goed zijn", laten de medewerkers weten. ,,Wij zoeken nog eettafels, stoelen, banken en witgoed." Bij het inrichten, schoonmaken en sjouwen van spullen worden de medewerkers geholpen door vluchtelingen die in de tijdelijke noodopvang op de boot in de haven zitten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne op www.maassluis.nl/oekraine. Heeft u vragen over de opvang van Oekraïeners? Kijk dan bij de veelgestelde vragen en antwoorden. Staat het antwoord op uw vragen daar niet bij, stuur dan een e-mail naar oekraine@maassluis.nl. Op de website van KliK Vrijwilligers vindt u meer informatie over lokale, regionale en landelijke initiatieven voor het bieden van hulp en goederen. Organisaties kunnen hier ook hun initiatieven voor hulp aan vluchtelingen aanmelden.Gerelateerd