Erepenning voor bowler Xander van Mazijk

20-12-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De Maassluise bowler Xander van Mazijk heeft woensdag 20 december uit handen van burgemeester Edo Haan de gemeentelijke Erepenning ontvangen. Xander is op 27 november als eerste Nederlander wereldkampioen bowlen geworden in Las Vegas.

Xander is op jonge leeftijd begonnen met deze sport – met school bowlen en op kinderfeestjes - en zet nu na 18 jaar deze top prestatie neer. Hij traint hiervoor vijf tot zes keer per week om constant en met souplesse te kunnen bowlen. Daarnaast werkt hij full-time in de bliksembeveiliging.

Als amateur heeft hij in Las Vegas vele professionele spelers uit Amerika en Azië achter zich gelaten en in een uiterst spannende finale de Taiwanees Wu Hao Min verslagen. Nadat zij tot de 8e frame gelijk opliepen, maakte de Taiwanees een fout en daarna gooide Van Mazijk een strike. “Het is gewoon rustig blijven en dan is de wedstrijd uiteindelijk gespeeld”, volgens Xander. Wereldkampioen is het hoogst haalbare bij het bowlen. Volgend doel voor Xander is het als Nederlands team behalen van een gouden medaille.

De Erepenning der Gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.

Gerelateerd