Erespeld der Gemeente voor Friedie Kloen

18-01-2018 Nieuws Redactie

Foto: Facebook Museum Maassluis

MAASSLUIS - Friedie Kloen heeft donderdag 18 januari uit handen van locoburgemeester Arnold Keijzer de gemeentelijke Erespeld ontvangen. Na ruim 15 jaar actief te zijn geweest als educator in Museum Maassluis zal zij het museum verlaten.

Friedie Kloen heeft zich vele jaren ingezet voor het Museum Maassluis als educator en het bij het voorbereiden en inrichten van de vele tentoonstellingen. Alle Maassluise scholenkinderen hebben in hun basisschoolcarriére een of meerdere keren het museum kunnen bezoeken en deelnemen aan de door haar georganiseerde kunstlessen.

Daarnaast was zij nauw betrokken bij het zogenaamde bolderproject, waarbij kinderen hun eigen fantasie over Maassluis op een kartonnen bolder mochten weergeven en waarvan er ook twee daadwerkelijk zijn geschilderd op bolders in de buurt van de Haringkade.

De Erespeld der Gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.

Gerelateerd