Erespeld der Gemeente voor Wim Maagdenburg

23-08-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Wim Maagdenburg heeft donderdag uit handen van locoburgemeester Corine Bronsveld de gemeentelijke Erespeld ontvangen. Maagdenburg is meer dan veertig jaar geleden zijn loopbaan bij de gemeente Maassluis gestart en gaat per 1 september met pensioen.

In de jaren zeventig ontwikkelde Wim Maagdenburg voor de Maassluise jeugd de succesvolle ‘speelinstuiven’. Hierdoor konden alle Maassluise kinderen in de zomervakantie, ook jongens en meisjes uit arme gezinnen, genieten van allerlei speelactiviteiten in de sporthal en later in de Koningshof.

Begin jaren tachtig zette de ambtenaar zich in voor de eerste arbeidsmigranten uit Turkije. Hij ontwikkelde educatie- en alfabetiseringstrajecten in een tijd waarin veel mensen zeiden dat deze niet nodig waren. Vernieuwend was daarbij zijn aanpak in het bijeenbrengen van mensen die om welke reden dan ook niet meer aan het arbeidsproces deelnamen – de anders-actieven- met arbeidsmigranten om hen zo sneller in Maassluis te laten integreren.

Bijzonder was zijn inzet in 2015 bij de crisisnoodopvang van tweehonderd vluchtelingen in de Olympiahal als hoofdopvang. Hij was in die intensieve periode zowat dag en nacht in de sporthal te vinden.

Erepenning der Gemeente

De Erepenning der Gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeenteGerelateerd