Erespeld voor onderneemster Cocky Berrevoets

31-12-2020 Nieuws Redactie

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Onderneemster Cocky Berrevoets heeft donderdag 31 december uit handen van burgemeester Edo Haan de erespeld van de gemeente Maassluis ontvangen. Berrevoets krijgt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet en betrokkenheid bij de Maassluise samenleving. 

Berrevoets doet haar kapsalon Virgo over aan een andere eigenaar. Cocky Berrevoets was niet alleen kapster; zij was ook jarenlang belangenbehartiger van de ondernemers in het stadshart. Als voorzitter van de winkeliersvereniging zocht en vond zij steeds weer nieuwe wegen om het centrum van Maassluis voor ondernemers, inwoners en bezoekers nog aantrekkelijker te maken. 

Zo nam Berrevoets het initiatief tot een loyaliteitssysteem dat is uitgegroeid tot de Ervaar Maassluis Pas. Daarnaast was zij maatschappelijk zeer actief. In de coronacrisis trok zij langs de verzorgingstehuizen in Maassluis om de bewoners te vermaken met herkenbare liedjes. 

De erespeld van de gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente. 
 Gerelateerd