€10.750,- schade na jaarwisseling

20-02-2023 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De jaarwisseling kost de gemeente dit jaar €10.750,- aan schade. Dat meldt het college in een informatiebrief aan de raad. De aangerichte schade is daarmee lager dan vorig jaar. Toen bedroeg de schade meer dan €24.000,-.

Door vuurwerk is schade aangericht aan 22 prullenbakken en 8 verkeersborden. In 5 ondergrondse containers is brand ontstaan door vuurwerk dat naar binnen is gegooid. De totale materiele schade bedraagt daarmee €10.750,-. Er is geen schade aangericht aan gemeentelijke gebouwen, zoals scholen.

Brandweer

De brandweer heeft tijdens de jaarwisseling 21 incidenten afgehandeld. Daarvan waren er twee meldingen van gebouwbranden, die bleken uiteindelijk niet te kloppen aangezien er geen brand was. Er was verder sprake van 8 containerbranden (vorig jaar: 16) en 11 buitenbranden (vorig jaar: 13).

Beheerste jaarwisseling

Het college spreekt van een ‘beheerste jaarwisseling’. ,,Er hebben zich gelukkig geen grote ongevallen voorgedaan en de schade is minder dan in andere jaren. Wij hebben samen met alle partners en diensten veel energie gestoken in preventieve maatregelen die bijgedragen hebben tot het resultaat.”Gerelateerd