Excelsior gaat voor winst bij GVVV

29-09-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Excelsior reist morgen af naar Veenendaal voor de confrontatie met de plaatselijke GVVV. Op papier is dit voor iedere ploeg in de Tweede Divisie een pittige kluif. Excelsior Maassluis deed het de afgelopen seizoenen echter uitstekend tegen de ‘Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging’. De laatste drie ontmoetingen werden namelijk gewonnen.

In 2015 werd het 0-1 door een doelpunt van Vincent v.d. Berg. Het seizoen erna werd het opnieuw 0-1, ditmaal door een doelpunt van Kevin VInk. Vorig seizoen werd het zelfs 1-4. GVVV was echter in geen van deze wedstrijden kansloos. Een zekerheid is een overwinning in Veenendaal dan ook niet, Excelsior Maassluis zal in topvorm moeten zijn om opnieuw een resultaat te halen.

GVVV is dit seizoen nog ongeslagen in thuiswedstrijden. Daarbij kon sportpark Panhuis in de KNVB-beker opnieuw juichen. Profclub FC Dordrecht werd met 1-0 verslagen waardoor GVVV doorgaat naar de volgende ronde. GVVV staat op een zesde plaats met negen punten. Excelsior staat inmiddels elfde met drie punten minder en blinkt dit seizoen vooral uit in gelijke spelen. Pas één wedstrijd werd er gewonnen maar ook slechts één ploeg wist Excelsior te verslaan (Achilles’29).

Dit lijkt voorlopig vooral te wijten aan scorend vermogen. Excelsior kreeg evenveel tegendoelpunten als GVVV maar heeft beduidend meer moeite met het maken van doelpunten. Slechts vier keer liet Excelsior dit seizoen het net bollen. Ter illustratie: topscorer Danny v.d. Meiracker (FC Lienden) maakte in zijn eentje al meer doelpunten dan heel Excelsior Maassluis.

Toch is Excelsior bij uitstek een ploeg die het maximale resultaat kan halen uit de beschikbare middelen. Zodoende is de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk voor iedere tegenstander een gevaar, ook als het in een mindere fase zit. De afgelopen seizoenen werd regelmatig op momenten dat het even tegenzat een verrassend resultaat behaald. Althans, verrassend voor de buitenwacht. De volgers van Excelsior weten inmiddels dat de ploeg van iedereen kan winnen en, helaas, ook van iedereen kan verliezen. De wedstrijd van afgelopen zaterdag, thuis tegen HFC (1-1), was wat dit betreft exemplarisch. In het eerste deel van de wedstrijd overrompelde Excelsior M de tegenstander en leek het overtuigend te gaan winnen. In de tweede helft zakte het niveau echter ver terug en kreeg HFC in de slotfase nog een grote kans de drie punten mee naar Haarlem te nemen.

Al met al staat er zaterdagmiddag dus weer een interessante pot voetbal op het programma, waarbij het absoluut de moeite waard is om af te reizen naar Veenendaal. De wedstrijd op sportpark Panhuis, die onder leiding staat van scheidsrechter Bijl, begint om 15.30 uur.