Extra controle op hondenpoep

11-03-2017 Nieuws Redactie

Losloopgebieden in Maassluis (blauwgestreept)

MAASSLUIS - De afgelopen dagen hebben hondenbezitters een brief in de bus gehad van de gemeente Maassluis waarin zij worden gewezen op het gewijzigde hondenbeleid. Vanaf 2016 geldt namelijk een opruimplicht.

Het nieuwe hondenbeleid is in 2016 geintroduceerd en houdt in dat de gemeente zorg draagt voor voldoende afvalbakken. Hondenbezitters hebben sindsdien namelijk de plicht om de poep van hun hond binnen de bebouwde kom op te ruimen.

Handhavingsacties
Deze maand wordt de hondenpoepzuiger ingezet om met een schone lei te beginnen. Daarna zullen er extra handhavingsacties plaatsvinden om te controleren of baasje zich aan de opruimplicht houden. Toezichthouders kunnen hierbij vragen een opruimmiddel te laten zien. Wie zich niet houdt aan de opruimplicht, riskeert een boete van €140,-.

Zes losloopgebieden
Er zijn zes gebieden om Maassluis waar de honden los mogen rondrennen in de losloopgebieden. In deze gebieden hoeft de hondenpoep niet opgeruimd te worden.

Verboden
Kinderspeelplaatsen, speelweides, zandbaken, openbare vijvers en andere door het gemeentebestuur aangewezen plaatsen zijn verboden voor honden.

Meldingen
Mochten inwoners een prullenbak missen op de uitlaatroute of overlast ervaren van hondenpoep in de buurt, meld dit via het meldpunt Schoon, Heel en Veilig Maassluis.Gerelateerd