Extra feestelijk jubileumconcert Kunst na Arbeid

10-04-2018 Nieuws Redactie

Burgemeester Edo Haan en muzikant Aad Sluijter

Zaterdag 7 april was het feest in de Groote Kerk. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van muziekvereniging Kunst na Arbeid werd er een jubileumconcert gehouden met medewerking van Simon Stokvis. Het feit dat muzikant Aad Sluijter meer dan 75 jaar geleden lid werd van Kunst na Arbeid, maakte de avond extra feestelijk. 

De avond werd geopend door Simon Stokvis, die een praatje hield met Edo Haan, burgemeester van Maassluis en Anton Wesselius, voorzitter van Kunst na Arbeid. Daarna werd hoboïst Aad Sluijter in het zonnetje gezet door de burgemeester in verband met het feit, dat hij meer dan 75 jaar geleden begonnen is als muzikant bij Kunst na Arbeid. Van de voorzitter ontving hij een oorkonde en een gouden penning.

De 100-jarige vereniging had een gevarieerd programma ingestudeerd, met onder andere werken van Tsjaikovski, medleys uit de tachtiger jaren en de Flower Power tijd. De Groote Kerk is natuurlijk een prachtige locatie om een concert te geven. Na het muzikale gedeelte van Kunst na Arbeid volgde het optreden van Simon Stokvis, wat een vrolijke noot gaf aan dit concert.

Bij aanvang konden de bezoekers, die er in grote getale waren, genieten van een kop koffie met een overheerlijke tompouce en na afloop was er nog een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje. Kortom, alles bij elkaar een mooi, gezellig en muzikaal verjaardagsfeest.Gerelateerd