Feestelijke opening boegdeel Het Balkon

04-12-2019 Nieuws Redactie

Samen met inwoonster Froukje van Schie gooit wethouder Sjoerd Kuiper een fles champagne stuk tegen het boegdeel van het schip (Foto: Twitter Gemeente Maassluis - fotograaf: Annette Jansen)

MAASSLUIS - Aan de boulevard op Het Balkon heeft wethouder Sjoerd Kuiper maandag 2 december het eerste boegdeel feestelijk geopend. Het boegdeel is een uitkijkpunt over het Scheur. De opening vond plaats in aanwezigheid van veel buurtbewoners en andere belangstellenden. Inwoonster Froukje van Schie gooide op uitnodiging van de wethouder, zoals het hoort, een champagnefles stuk tegen de boeg van het schip.

Volgens Kuiper symboliseert de boeg het rijke scheepvaartverleden van Maassluis. “De boeg is een prachtig kunstwerk met een fascinerend uitzicht over de Waterweg. Dat past bij de manier waarop we het Balkon inrichten: met aandacht voor kunst van en voor de mensen zelf.”

Met bewoners samen
De wethouder vervolgt: "Dat kan nadrukkelijk alleen met bewoners samen. Dat bevordert de sociale cohesie in de buurt en dat vinden we als gemeente heel belangrijk. Zodat de buurt ook echt van de bewoners wordt." Kuiper is blij met het boegdeel dat een plaats is voor ontmoeting. Ontmoeting met elkaar en met het water.

De wethouder bedankte kunstenares Henriëtte Faas, de ontwerper van het boegdeel Christian Messing en tot slot aannemer Schouls die vertegenwoordigd werd door Martin Dijkstra.

Tweede boegdeel
Als de laatste fase van Het Balkon geheel af is, wordt in het verlengde van de nieuw aan te leggen fietsverbinding nog een tweede boegdeel geplaatst.Gerelateerd