Feestelijke opening speellandschap in Maassluis-Oost

23-06-2021 Nieuws Redactie

Wethouder Fred Voskamp en kinderen van basisschool IKC Het Startpunt openden het nieuwe speellandschap aan de Willem Marislaan in Maassluis.

MAASSLUIS - Maassluis heeft er, in het oosten van de stad, een speellandschap bij. Kinderen kunnen nu aan de Willem Marislaan naar hartenlust klimmen, klauteren en ravotten. Wethouder Fred Voskamp en kinderen van basisschool IKC Het Startpunt maakten vandaag een feestje van de opening van deze uitnodigende speelplek.

Het speellandschap heeft meerdere ‘watertjes’, een heerlijke waterspeelplek met zand en een pirateneiland. Voor de ouders is er een picknickplaats. IKC Het Startpunt kan, bij mooi weer, ook gebruikmaken van de speelplek. Er is namelijk ook ruimte voor buitenonderwijs. Wethouder Voskamp is blij met de nieuwe speelplek. ,,Kinderen van alle leeftijden moeten met elkaar kunnen spelen. Kinderen leren veel van elkaar als verschillende leeftijdsgroepen met elkaar optrekken. Dit natuurlijke en avontuurlijke speellandschap biedt daar alle mogelijkheden voor.” Er komen veel plantensoorten met verschillende kleuren en bloeitijden in het speellandschap. De basis is hier al voor aangelegd op de dijk en bij het slootje tussen de Prinses Julianalaan en de Willem Marislaan.

Regenbestendiger

De wethouder vertelt dat de speelplek door al die planten bijdraagt aan de biodiversiteit in de stad. ,,En het maakt Maassluis regenbestendiger. We slaan dus meerdere vliegen in één klap.” Het speelterrein is voorzien van wadi’s (greppels) om het hemelwater (regen) op te kunnen vangen en af te voeren. Deze wadi’s zijn verbonden met twee extra wadi’s rond de naastgelegen flat. Regen die op het aangrenzende schoolplein, de flat of de straat valt, stroomt gewoon over straat de wadi’s in. Daardoor kan bij overvloedige regenval het water beter worden opgevangen en vastgehouden worden zodat het riool niet overbelast raakt.

Over het speellandschap

De speelplek aan de Willem Marislaan is onderdeel van het Actieplan Spelen Maassluis 2018-2028. Leerlingen van basisschool Het Startpunt hebben meegewerkt aan het ontwerp. De kinderen wilden avontuur, ontdekken, zand, modder en water, klimmen en klauteren en bouwen. OBB Ingenieursbureau heeft deze wens voor ‘natuurlijk spelen’ uitgewerkt in het ontwerp. Aannemer Van Dijk heeft het speellandschap in opdracht van gemeente Maasluis aangelegd.Gerelateerd