Flitsende start ‘Maand van de Ontmoeting’ in Maassluis

03-10-2022 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Op zaterdag 1 oktober ging de Maand van de Ontmoeting van start met een verrassende ‘flashmob’ in winkelcentrum De Koningshoek en op Schanseiland tijdens de Furieade.

Het publiek wist niet wat hen overkwam; plotseling begon een meisje op een viool te spelen. Hierna werd het meisje omringd door tien dansers, die op de muziek gingen bewegen. Steeds meer mensen haakten hierop aan; mensen die eerst ‘gewone bezoekers’ leken, bewogen op de maat mee, of pakten hun muziekinstrument en speelden mee! Uiteindelijk namen ruim 75 mensen deel aan deze flashmob, op het inmiddels welbekende ‘Maassluis lied’: ‘Maassluis, Maassluis, mijn stad aan de waterweg’.

Tegen eenzaamheid

Hierna werd de Maand van de Ontmoeting in Maassluis officieel geopend door Corinne Bronsveld, wethouder ouderen & zorg in de Koningshoek en door Sjoerd Kuiper, wethouder sociale cohesie en integratie op Schanseiland. Met deze flashmob laat Maassluis zien hoe bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen activiteiten kunnen ondernemen, want daar draait het in deze maand om. De Maand van de Ontmoeting is onderdeel van de landelijke campagne ‘Week tegen Eenzaamheid’, waarbij gemeenten en organisaties extra aandacht vragen voor mensen die zich eenzaam voelen.

Ruim 50 organisaties

Maassluis staat deze maand dan ook bol van allerlei activiteiten; zo kunt u meedoen met een ‘Hap op stap’, ervaring opdoen met een clinic ‘Nordic Walking’, open dag bij de Lady Ann en de Vloet, tekenen of schilderen, gezellig samen koffie drinken bij de Doorsluizer, Marokko ontdekken in Moskee Ibrahim, gamewedstrijd door E25 of meezingen met ‘De Vrolijke Nootjes’; teveel om op te noemen! Meer dan 50 organisaties, instellingen en verenigingen doen mee en hebben 185 leuke, gezellige, creatieve en actieve activiteiten voor u georganiseerd. De activiteiten zijn voor alle inwoners in Maassluis, voor jong en oud. De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk, voor sommige wordt een kleinde bijdrage gevraagd. Wees welkom, alle organisaties staan voor u klaar!

Doe mee! Hoe meer mensen elkaar ontmoeten tijdens de Maand van de Ontmoeting, hoe beter! De organisatie roept daarom alle inwoners op om mee te doen aan de activiteiten en elkaar zo te kunnen ontmoeten. Voor meer informatie over alle activiteiten, aanmelden etc. tijdens deze maand in Maassluis kunt u een kijkje nemen op www.samenzijnwijmaassluis.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date