Fonds verlengt programma burgerinitiatieven

31-03-2020 Nieuws Redactie

Dankzij een duofiets kunnen ouderen samen met een familielid of verzorger op pad. (Foto: Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.)

MAASSLUIS - Groepjes burgers die een buurtinitiatief willen opzetten, hebben langer de tijd om hiervoor een aanvraag in te dienen. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. verlengt de aanvraagprocedure namelijk tot 7 mei 2020. Aanvragers die een donatie ontvangen, hebben daarna één jaar de tijd om de donatie te besteden en het project uit te voeren.

Via dit programma kunnen groepjes burgers per initiatief max. € 10.000,- aanvragen. Een stichting of vereniging is niet nodig. Het Fonds zoekt vooral initiatieven die op langer termijn kunnen blijven bestaan of een probleem in de wijk aanpakken. Maar ook initiatieven die erop gericht zijn om eenzaamheid tegen te gaan of om ontmoetingen tussen buurtbewoners te realiseren, zijn van harte welkom. Het indienen kan eenvoudig via het aanvraagformulier op de website van het Fonds.

Groepjes burgers die budget willen aanvragen voor een initiatief om coronahulp te bieden aan de kwetsbaren in onze samenleving, kunnen direct terecht op www.kleinecoronahulp.nl. Dit is een initiatief van een aantal samenwerkende fondsen. Het Fonds heeft zich hierbij aangesloten. Voor dit programma geldt geen deadline.Gerelateerd