Fotokunstwerk 'Het Gezicht van Maassluis' onthuld

28-01-2019 Nieuws Redactie

Foto: Edwin Sonneveld-fotografie

MAASSLUIS – Het kunstwerk ‘Het Gezicht van Maassluis’ van fotograaf Mischa Koorneef is zondag 27 januari door burgemeester Edo Haan in Gallery RitsArt onthuld. Haan haalde aan dat ongeveer 1% van de Maassluise bevolking aan de totstandkoming van het kunstwerk heeft bijgedragen. Meer dan 300 foto’s van mensen met een binding met Maassluis zijn verwerkt in het kunstwerk.

Het kunstwerk geeft een blik op de Stadhuiskade. Alle foto’s zijn er in klein formaat in verwerkt. Ook alledaagse Maassluise gebeurtenissen legde Mischa vast. Het kunstwerk kan worden getypeerd als een weergave van het karakter van Maassluis. Het resultaat is een kunstwerk van formaat, het meet liefst 250x125 cm.

Veiling

Het kunstwerk wordt geveild. Tot 3 maart kan een bod worden uitgebracht. De opbrengst van de veiling is, samen met de donaties van de gefotografeerde personen, bestemd voor Stichting Present Maassluis.

Het kunstwerk is te aanschouwen in Gallery RitsArt waar tot en met 3 maart ook een expositie is van ander fotografiewerk van Mischa Koorneef. Dus heb je de officiële onthulling gemist, kom dan gerust op een andere dag. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Gallery RitsArt is te vinden aan de Veerstraat Noordzijde 3 in Maassluis.

De openingstijden zijn:
vrijdag: 14.00 uur tot 17.30 uur,
zaterdag: 11.00 uur tot 17.30 uur,
zondag: 13.00 uur tot 17.00 uur.

Gerelateerd