Fotowedstrijd Wijkmetamorfose Sluispolder-West

12-01-2016 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De Klankbordgroep Leefbaarheid Sluispolder-West organiseert in samenwerking met Maasdelta een fotowedstrijd. Deze heeft als thema ‘Wijkmetamorfose’, dat wil zeggen: de wijk verandert en dat gaan we fotografisch vastleggen. Op 22 januari 2016 om 15.30 uur wordt in Buurtcentrum De Hooftzaak het startschot voor de fotowedstrijd gegeven en een bijbehorende tentoonstelling geopend. Belangstellende wijkbewoners zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Sluispolder-West ondergaat de komende jaren een ingrijpende vernieuwing. Veel huizen worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen. Uiteindelijk moet de wijk het karakter van een ‘tuindorp’ krijgen, waar huurders en kopers met veel plezier kunnen wonen.

 

Waarom een fotowedstrijd en –tentoonstelling?

Sommige wijkbewoners leggen de veranderingen op eigen initiatief op de gevoelige plaat vast. De Klankbordgroep Leefbaarheid Sluispolder-West vindt dit een goed idee en wil bewoners hier graag toe aanmoedigen. Daarom organiseert zij een fotowedstrijd en -tentoonstelling. Via de foto’s kunnen bewoners de metamorfose van de wijk gezamenlijk meebeleven en een stukje Maassluise geschiedenis helpen vastleggen. De foto’s worden op diverse locaties geëxposeerd, te beginnen in Buurtcentrum De Hooftzaak. De eerste foto’s zijn hier vanaf 22 januari 2016 dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur te bekijken. Gedurende de fotowedstrijd wordt de tentoonstelling verder uitgebreid met de foto’s die de wijkbewoners aanleveren. De fototentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Historische Vereniging Maassluis.

 

Deelnemen aan de wedstrijd

Iedereen kan aan de fotowedstijd deelnemen, zolang de foto’s maar met de vernieuwing van Sluispolder-West te maken hebben. De fotowedstrijd start op 22 januari 2016 en heeft nog geen einddatum. De vernieuwing van de wijk gaat immers ook meerdere jaren duren. Een deskundige jury, gevormd door Harro Cats van Foto Teunissen, fotograaf Roger van der Kraan en Nel Wilkes van de Historische Vereniging Maassluis, zal de inzendingen elk kwartaal beoordelen. Er zijn leuke prijzen te winnen. Belangstellenden kunnen op de Facebookpagina ‘Fotowedstrijd Sluispolder West Maassluis’ meer informatie vinden over de fotowedstrijd.

 

Resultaat

De Klankbordgroep Sluispolder-West en Maasdelta verwachten dat de fotowedstrijd waardevolle foto’s oplevert, die zowel nostalgie als optimisme over de toekomst oproepen. De mogelijkheid wordt bekeken om na afloop van het project een toepasselijk fotoboek samen te stellen. Doe vooral mee!Gerelateerd