Geen Sinterklaasoptocht door Maassluis

26-10-2020 Nieuws Redactie

Foto: Victor Kappelhof

MAASSLUIS – De Sinterklaasoptocht die op 14 november door Maassluis zou rijden, gaat niet door, dat meldt Stichting De Rode Mijter Company. De optocht stond gepland direct na de uitzending van de Sinterklaasfilm, in plaats van de traditionele Sinterklaasintocht.

De Sint komt dus alleen op televisie aan in Maassluis. ,,Uiteraard vinden we het onwijs jammer dat de optocht niet door kan gaan, we waren er helemaal klaar voor,” zegt Anton Wesselius, voorzitter van de stichting. ,,We begrijpen echter waarom dit besluit is genomen en zijn daarom erg blij dat we met een vooruitziende blik hebben ingezet op het maken van de film. Op deze manier komt Sinterklaas toch aan, specifiek in Maasluis, en kan het grote kinderfeest toch van start.”

De hele berg snoepgoed, om een paar duizend kinderhandjes in Maassluis mee te vullen, wordt nu in overleg met de basisscholen daar afgeleverd, meldt de Stichting. Om op deze manier toch een Sinterklaasgebaar te maken naar de kinderen.

Er zit dit jaar dus niets anders op dan het Sinterklaasfeest in huiselijke kring te vieren. Sinterklaas en zijn Pieten wensen iedereen een heel gezellige tijd toe en ze hopen dat jullie zullen genieten van hun belevenissen in Maassluis op televisie. De film ‘Welkom Sinterklaas in Maassluis’ is op zaterdag 14 november om 10.00 uur te zien bij de WOS.

 



Gerelateerd