Geldinzameling voor familie Soemai draait super

15-09-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De geldinzameling voor de familie Soemai uit de Sluispolder loopt als een tierelier. Meelevende Maassluizenaars en anderen zegden al meer dan 25.000 euro toe.

Het gezin van Radjesh en Natasja, en dochters Anashya (12), Ayisha (9) en Aradhya (7) stond vorige week centraal in een uitzending van het SBS-programma 'Steenrijk straatarm'. Daarin was te zien hoe de claims van de belastingdienst het gezin in de ellende stortten. Vanuit de claim dat het gezin de schatkist een te hoge bijdrage aan kinderopvangtoeslag had gekost, gingen banen verloren, moest de woning verkocht en ging de gezondheid achteruit. Nu woont het gezin in een kleine flat en moet Radjesh Natasja de trap af dragen, omdat zij amper meer kan lopen. 

In het tv-programma mochten zij een weekje ruilen met een gezin waarin geld geen rol speelt, omdat het er in zo grote mate is. Bijzonder om te zien hoe in zo'n geval geld wel gelukkig maakt. 

Tv-kijkers sloten het gezin in hun hart en doen grif mee aan de geldinzamelingsactie die door familie van het stel is begonnen. Via de site Doneerdoel is vanmorgen 25065 euro toegezegd. Dat geld gaat helpen om het leven van het gezin weer beter op de rails te krijgen.

Zie ook dit artikel.