Gemeente aan de slag met proefproject Schouders Eronder

17-08-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Gemeente Maassluis gaat meedoen aan het proefproject Schouders Eronder. Dat doet de gemeente om mensen in de schuldhulpverlening nog beter te kunnen helpen, zo meldt het AD. Schouders Eronder is een landelijke proef van Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG.

Schouders eronder is een landelijk programma, gesubsidieerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het programma is bedoeld om de schuldhulpverlening in Nederland te verbeteren. Er gaat al veel goed in de schuldhulpverlening, maar het kan nog beter. Schouders Eronder wil onder meer kennis en vakmanschap verbeteren van iedereen die een rol heeft in het signaleren, voorkomen en oplossen van schulden. 

Binnen enkele jaren moet iedereen binnen de schuldhulpverlening kunnen werken met de beste methoden. Zodat er zoveel mogelijk mensen met schulden zo goed mogelijk geholpen kunnen worden. Om lerende organisaties te realiseren, is bij 19 gemeenten een pilot gestart waarbij 17 gangmakers ervoor zorgen dat de hele organisatie mee professionaliseert naar een hulpverlening waarbij zoveel mogelijk mensen met schulden gebaat zijn.

Voor Maassluis is Karin Bijleveld de gangmaker. Zij vertelt over het project: "Het gaat om samenwerking tussen die partners en een innovatieve aanpak: anders dan hoe we dat gewend zijn. Juist dat spreekt bij aan bij het programma Schouders eronder. Ik ben ervaren in zakelijke dienstverlening, arbeidsbemiddeling en ik heb gewerkt met vluchtelingen. De rode draad in alles wat ik doe is samenspel in mensenwerk. Graag zet ik mij in voor het verbeteren van de situatie van de mensen in problematische schulden die meer aan het overleven zijn dan dat ze leven! Ik ben loyaal, eerlijk, gedreven, creatief, resultaatgericht, enthousiast en een doorzetter én ik heb gevoel voor humor."

Bijleveld presenteert haar bevindingen woensdag 29 augustus aan de verantwoordelijk wethouders van Maassluis, aldus het AD.