Gemeente betaalt precarioheffing uit coronanoodfonds

07-02-2022 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Het Maassluise college heeft besloten de precarioheffing van 2021 te betalen uit het coronanoodfonds. Dat meldt het college na een ingestuurde brief van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Maassluis (KHN) en schriftelijke vragen van de VSP Maassluis.

Het bestuur van de KHN meldde in een brief verbaasd te zijn dat de factuur voor de precarioheffing, een vergoeding voor het gebruik van openbare grond, is uitgegaan vanuit de gemeente. De afdeling stelde voor de precarioheffing 2021 te voldoen vanuit het coronanoodfonds, zoals beschikbaar gesteld vanuit de gemeente Maassluis. De VSP Maassluis stelde daarop schriftelijke vragen over dit onderwerp.

,,Wij oordelen positief op het verzoek om de heffing te financieren uit het coronanoodfonds”, reageert burgemeester Edo Haan namens het college. ,,Wij begrijpen goed dat deze ondernemers buiten hun schuld belemmerd worden in hun bedrijfsvoering. De horecaondernemers ontvangen op korte termijn een creditering van 100% van de opgelegde aanslag 2021. Tevens hebben wij besloten om de getroffen MKB-ondernemers 50% van de precario 2021 te vergoeden uit het coronanoodfonds.”

De burgemeester heeft verder toegezegd aan de KHN om in het vierde kwartaal van 2022 contact op te nemen met het bestuur over de precariobelasting 2022 omdat ‘niemand weet hoe het zal verlopen in 2022’.Gerelateerd