Gemeente brengt locaties losliggende tegels in kaart

13-08-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Op verschillende plekken in Maassluis zijn door de droogte van de afgelopen periode de tegels op fiets- en voetpaden losgeraakt, meldt de gemeente Maassluis. Hierdoor kunnen ze scheef komen te liggen, ontstaan gleuven en kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. De gemeente brengt nu in kaart waar de tegels zijn verschoven en welke locaties direct moeten worden hersteld.

De bestrating wordt altijd aangelegd op een zandbed. Dit zandbed moet een beetje vochtig zijn om de tegels goed op hun plek te houden. Door de droge periode is het vocht weggetrokken uit de ondergrond. De tegels zijn hierdoor los komen te liggen en gaan schuiven.

Locaties

Op dit moment wordt door de gemeente in kaart gebracht waar de tegels zijn verschoven en welke locaties direct moeten worden hersteld. Daarnaast zoekt de gemeente nog naar meer duurzame oplossingen die minder gevoelig zijn voor weersomstandigheden.

Het herstellen van het straatwerk gaat enige tijd duren. Locaties waar het straatwerk voor gevaarlijke situaties zorgt, worden door stratenmakers gelijk hersteld. Waar herstel niet direct mogelijk is worden de weggebruikers met waarschuwingsborden en -hekken gewaarschuwd.

Meldpunt

De gemeente vraagt inwoners om losliggende tegels te melden via het meldpunt.Gerelateerd