Categorieën

Service

Gemeente doet proef met WhatsApp

Gemeente doet proef met WhatsApp
Nieuws

Gemeente doet proef met WhatsApp

  • Redactie
  • 17-06-2017
  • Nieuws
Gemeente doet proef met WhatsApp
MAASSLUIS - Een vraag stellen aan de gemeente Maassluis kan nu ook via WhatsApp. De gemeente is gestart met een proef die een jaar duurt.

Inwoners van Maassluis kunnen naast via de website, e-mail, sociale media, telefoon en de balie, nu ook vragen tellen via WhatsApp. De gemeente wil de dienst verlening zo dicht mogelijk laten aansluiten bij de wensen en behoeften van de inwoners. Omdat meer dan de helft van de Nederlanders gebruik maakt van WhatsApp is de gemeente gestart met een proef. Na een jaar moet blijken of het gebruik van WhatsApp in een behoefte voorziet.

WhatsApp-nummer
Het WhatsApp-nummer van de gemeente is 0636495470. Dit nummer kan alleen gebruikt worden om WhatsAppberichten te sturen. De gemeente reageert alleen op individuele WhatsAppgesprekken, niet op een groeps-WhatsApp. Bellen of een sms-bericht sturen naar dit nummer, is niet mogelijk. Medewerkers van het Klant Contact Centrum beantwoorden de WhatsAppberichten van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 16.00 uur (m.u.v. feestdagen). In veel gevallen reageren de medewerkers binnen vier uur op een bericht.