Gemeente lost ijsbaan-problematiek op

02-05-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De atletiekbaan aan de Dr. Albert Schweitzerdreef wordt voor het einde van het jaar 'waterdicht' gemaakt zodat er zonder problemen een ijsbaan kan worden aangelegd, dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de PvdA.

Door scheuren en kieren in de atletiekbaan kon er deze winter geen volledige ijsvloer ontstaan op de tijdelijke ijsbaan aan de Dr. Albert Schweitzerdreef. Het water dat op de baan werd gespoten, lekte weg.

Het is bekend bij de gemeente dat de  naden bij de betonranden lekkage kunnen geven. Uit de beantwoording van de vragen blijkt dat er in het najaar van 2016 voor het laatst onderhoud is gepleegd aan de baan. De randen van de baan zijn toen dicht gekit. Door weersomstandigheden kon de lekkage die ontstond in 2017 niet meer verholpen worden.

In de tweede helft van dit jaar worden maatregelen getroffen om de baan 'waterdicht' te maken, zo meldt het college. Daarna zal jaarlijks, voor de winter invalt, de naden van de betonranden gecontroleerd en zo nodig gedicht worden.Gerelateerd