Categorieën

Service

Gemeente: ‘Inhaalslag afvalinzameling’

Gemeente: ‘Inhaalslag afvalinzameling’
Nieuws

Gemeente: ‘Inhaalslag afvalinzameling’

  • Redactie
  • 08-05-2018
  • Nieuws
Gemeente: ‘Inhaalslag afvalinzameling’

Foto: Twitter @Glijn1

MAASSLUIS – De berichten over los slingerend huisvuil en afval in Maassluis, heeft ook de gemeente bereikt. De gemeente bericht dat er inmiddels een ‘inhaalslag is gestart’. Afval dat niet in de ondergrondse containers past wordt door mensen van de gemeentewerf ingezameld.

De gemeente constateert twee oorzaken van de overlast: restafval dat gedumpt wordt in openbaar gebied, zoals recreatieplassen en velden en huisafval dat naast ondergrondse containers ligt. ‘Bij het bezoeken van de openbare gebieden van Maassluis, zijn er diverse mogelijkheden om het afval weg te gooien,’ zo meldt de gemeente. ‘Alles zomaar laten slingeren is verboden. Neem je restafval anders mee en lever het aan in je normale huisafval.’

Ondergrondse containers
Ook op de milieu-eilanden ligt naast de ondergrondse containers veel afval. De VSP stelde hier vragen over aan het college. ‘Door de vakantieperiode is er op andere dagen en minder vaak huisafval opgehaald,’ verklaart de gemeente. ‘Inmiddels is een inhaalslag gestart en worden er door de mensen van de gemeentewerf extra routes gereden om afval dat niet in de ondergrondse containers past in te zamelen.’ De gemeente laat weten dat in de loop van deze week, uiterlijk volgende week, alles weer in orde moet zijn.