Gemeente: ‘Strijd tegen eenzaamheid gaat door’

15-10-2020 Nieuws Redactie

Wethouder Sjoerd Kuiper tijdens de afsluiting van de Week van de Ontmoeting. (Foto: Gemeente Maassluis)

MAASSLUIS – Wethouder Sjoerd Kuiper (sociale cohesie) sloot tijdens een bijeenkomst in ontmoetingscentrum De vliet de Week van de Ontmoeting af. ,,Aan de Week van de Ontmoeting hebben meerdere organisaties en veel mensen meegewerkt. Maar daarbij blijft het niet,” meldt de gemeente. ,,Deze enthousiaste mensen blijven zich inzetten om eenzaamheid tegen te gaan.”

Ondanks de coronabeperkingen konden inwoners elkaar ontmoeten bij verschillende activiteiten. Hoewel sommige activiteiten vanwege de coronamaatregelen of het weer niet doorgingen, waren activiteiten zoals de high tea, TipTop voor Nop, een stadswandeling en een familieoptreden van Maassluizers hoogtepunten. Daarnaast was er in de Koningshof elke dag het Terras van de Ontmoeting met gastvrouwen voor een gezellig praatje en een kopje koffie.

Sociale cohesie vergroten

De gemeente Maassluis wil de sociale cohesie in de stad vergroten: ,,We vinden het erg belangrijk dat mensen elkaar ontmoeten en we maken het voor organisaties mogelijk om activiteiten zoals tijdens de Week van de Ontmoeting te organiseren. Dat helpt ook bij de bestrijding van de eenzaamheid. Want: Samen zijn wij Maassluis!” De gemeente meldt verder dat er binnenkort meer informatie volgt over wat er in de toekomst georganiseerd gaat worden.Gerelateerd