Gemeente Maassluis steunt zusterstad in Oekraïne

25-02-2022 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Burgemeester Edo Haan heeft samen met Els en Bram Vreugdenhil van de stichting AK de vlag van de Oekraïne gehesen bij het stadhuis. Hiermee toont Maassluis solidariteit met het Oekraïense volk, in het bijzonder met de inwoners van zusterstad Berehove (Beregszász).

Volgens burgemeester Haan verdient het Oekraïense volk alle steun en hulp in de wrede oorlog die Rusland in Oekraïne is begonnen. ,,Het is verschrikkelijk wat het Oekraïense volk nu door moet maken. Ik heb inmiddels mijn collega in onze zusterstad Berehove laten weten dat wij enorm met hen meeleven", zegt burgemeester Haan.

Blauw-geel

Bram Vreugdenhil van de stichting AK die humanitaire hulp biedt aan de inwoners van de zusterstad, heeft veel contact met Oekraïne. Hij maakt zich grote zorgen over de situatie in de stad. ,,En die zorgen delen wij", aldus burgemeester Haan. Om steun en solidariteit te tonen aan het Oekraïense volk zal de blauw-gele vlag volgende week wapperen op het stadhuis van Maassluis. Vanaf zaterdag 26 februari kleuren de letters MAASSLUIS aan het water blauw-geel.

Financiële steun

De oorlog heeft in Oekraïne een vluchtelingenstroom op gang gebracht. Voor zusterstad Berehove in het westen van het land heeft dit grote gevolgen. Veel vluchtelingen trekken naar de stad. In Berehove worden vluchtelingen opgevangen. De stichting AK steunt die opvang financieel. De gemeente Maassluis draagt 10.000 euro bij aan die opvang. Maassluizers die ook bij willen dragen aan de opvang van vluchtelingen in Oekraïne kunnen doneren aan de stichting AK op bankrekening NL 10 INGB 0000246123 onder vermelding van 'Opvang vluchtelingen in Oekraïne'.Gerelateerd