Gemeente organiseert gratis cursus Politiek Actief

06-01-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Op 14 januari start de gratis cursus Politiek Actief in de gemeente Maassluis. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over hoe de gemeente werkt. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.
Wat doet de gemeente? Hoe werkt de besluitvorming in de gemeente? Wat doet een raadslid? Op deze vragen – en meer! – krijgen de deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente.

Uit cijfers blijkt dat sommige groepen uit de samenleving minder goed vertegenwoordigd zijn in de landelijke en lokale politiek, bijvoorbeeld jongeren, vrouwen en mensen met een niet-westerse achtergrond. Burgemeester Edo Haan: ,,Het is een boeiende cursus en belangrijk om nieuwe mensen te betrekken bij de politiek. Wij zijn een diverse stad met allerlei belangen. In de cursus leren deelnemers hoe zij hun belang en mening goed naar voren kun brengen via de politieke kanalen. Dus ik roep alle Maassluizers graag op om deel te nemen aan de cursus”.

De cursus start 14 januari en bestaat uit 5 bijeenkomsten die om de twee weken in de avonduren plaatsvinden. Als het kan vindt de cursus plaats in de raadszaal van het stadhuis, maar als de coronamaatregelen dat noodzakelijk maken wordt de cursus in digitale vorm gegeven.

Meer weten en aanmelden?
De cursus heeft plek voor circa 25 deelnemers. Aanmelden: stuur een mail naar René van der Hoek, griffier van de gemeenteraad via griffier@maassluis.nl en geef daarin aan waarom je het leuk vindt om deel te nemen.Gerelateerd