Gemeente vervangt lampen lantaarnpalen door ‘slimme verlichting’

08-11-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De gemeente Maassluis vervangt de huidige lampen in lantaarnpalen door zogenaamde ‘slimme verlichting’. Dat zorgt ervoor dat van afstand is te controleren of de verlichting werkt waardoor de gemeente minder afhankelijk wordt van het melden van kapotte verlichting door inwoners.

Door de ‘slimme verlichting’ kunnen storingen sneller worden verholpen. Op dit moment is 40% van de Maassluise openbare verlichting ‘slim’. Volgens de gemeente blijft het aantal storingen binnen Maassluis beperkt. ,,Gemiddeld werkt minder dan 1% van de verlichting niet en daarmee wordt Maassluis door CityTec regelmatig gebruikt als voorbeeld van een gemeente met prima werkende verlichting,’’ aldus de gemeente.

De gemeente wil het voorkomen en afhandelen van storingen toch verder verbeteren. Met de donkere maanden in het vooruitzicht is daarom in de afgelopen periode de werking van de straatverlichting met extra controles in de avonduren in kaart gebracht. Tref je toch straatverlichting aan die niet werkt, geef dit dan door via www.maassluis.nl/meldingen.

Soms brandt de straatverlichting in Maassluis overdag. In de meeste gevallen is er dan een storing waar aan gewerkt wordt of zijn er onderhoudswerkzaamheden. Er is dan bewust voor gekozen om de lampen dag en nacht te laten branden zodat er in ieder geval ook 's avonds en 's nachts verlichting is. Gerelateerd