Gemeente zet extra camera in tijdens jaarwisseling

14-12-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De gemeente zet dit jaar een extra mobiele camera in tijdens de jaarwisseling, dat meldt het college in een informatiebrief aan de gemeenteraad. Naast de twee mobiele camera’s van de gemeente, wordt één extra camera gehuurd.

De camera’s worden van 21 december tot en met 4 januari in het Beethovenpark (Cruyffcourt), bij de Dennendalscholen en bij de Ichtusschool gezet. ,,Vorige jaren heeft vooral de camera bij het Beethovenplantsoen geleid tot merkbaar minder overlast”, aldus het college.

Preventief

De gemeente heeft met haar partners (Maasdelta, politie, brandweer en Welzijn E24) de voorbereidingen besproken om de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen. ,,Door de preventieve maatregelen zijn zowel in de buitenruimte, de onderwijsgebouwen als bij panden van woningcorporatie Maasdelta de afgelopen jaarwisselingen minder vernielingen aangericht. Ook het vuurwerkverbod heeft hier mogelijk invloed op gehad.”

Zoals het er nu naar uitziet sluit de horeca ook tijdens de jaarwisseling om 17.00 uur en zullen er na dit tijdstip ook geen evenementen plaatsvinden. ,,Als de horeca tijdens de jaarwisseling toch open mag zijn, zal de brandweer voorafgaand aan de jaarwisseling in de horecabedrijven steekproefsgewijs controles uitvoeren op de brandveiligheidsvoorschriften.”

Jongerenwerk

Welzijn E25 zal in de periode tussen kerst en de jaarwisseling actief zijn op straat met voorlichting over het vuurwerkverbod. ,,De inzet van het jongerenwerk was het afgelopen oud- en nieuw succesvol, mede door het openstellen van In-Blik. Zij willen dat dit jaar ook weer doen. In_Blik is in de oudejaarsnacht tot 01.30 uur geopend. Deze uitzondering voor jongerenwerk is opgenomen in de toelichting bij de maatregelen rond covid-19."

Brievenbussen en vuilcontainers

De afgelopen tijd zijn er een aantal brievenbussen van panden van Maasdelta door vuurwerk opgeblazen. ,,Preventief sluit Maasdelta rond de jaarwisseling op meer plekken de postkasten af. Evenals voorgaande jaren krijgen tussen kerst en de jaarwisseling de portieken en de kelderboxen extra aandacht van de wijk- en huismeesters.”

Vanaf de tweede week in december wordt op een aantal plaatsen afvalbakken afgesloten. Dit om te voorkomen dat de afvalbakken worden vernield of in brand worden gestoken. ,,Op vrijdag 31 december worden nog rondes gereden om huisvuil op te halen. Daarna is de wacht- en waakdienst beschikbaar voor calamiteiten. Op nieuwjaarsmorgen worden de doorgaande wegen waar nodig vrij gemaakt van (resten van) brandhaarden.”

 Gerelateerd