Gemeenteraad pleit voor compensatie reizigers Hoekse Lijn

21-11-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De gemeenteraad van Maassluis wil dat de gemeente Rotterdam en RET reizigers compenseert voor de vertraging van de oplevering van de Hoekse Lijn. Bovendien dringt de gemeenteraad erop aan het comfort voor de reizigers van het vervangend busvervoer te verbeteren. Een motie van D66 werd daartoe met een ruime meerderheid aangenomen.

De gemeenteraad pleit voor een compensatie voor het geleden ongemak in de vorm van een periode vrij reizen zodra de metro succesvol rijdt.  Reizigers die gedurende de ombouw van de Hoekse Lijn de auto zijn ‘ingejaagd’, kunnen daarmee mogelijk teruggewonnen worden.

Daarnaast verzoekt de gemeenteraad het college in de motie er bij de gemeenteraad van Rotterdam en RET op aan te dringen op zeer korte termijn faciliteiten aan te leggen zodat reizigers die van het vervangend busvervoer gebruik maken tijdens de winter, op een comfortabele wijze op de bus kunnen wachten. Al eerder werd gepleit voor een bushokje aan beide kanten van de weg bij station Maassluis.

De gemeenteraden van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam komen woensdagavond bij elkaar om met wethouder Visser van de gemeente Rotterdam te praten over de Hoekse Lijn. Forum voor Maassluis stemde tegen de motie omdat de partij eerst dit overleg wil afwachten.Gerelateerd