Genomineerden MVO-trofee 2018 bekend

12-09-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Frankelandgroep, Irado en Voscon zijn de drie genomineerden voor de MVO-trofee 2018. Samen met 23 andere ondernemers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam waren zij voor deze prijs voorgedragen. “Alle deelnemers zetten zich op hun eigen wijze in voor hun omgeving”, aldus de jury. “Zij tonen verantwoordelijkheidsgevoel en lef en durven het verschil te maken. Daarmee dienen zij als voorbeeld voor anderen.”

De juryleden beoordeelden de deelnemers onder meer op de wijze waarop ze bij hun bedrijfsvoering de MVO-waarden People, Planet en Profit inzetten.

“De Frankelandgroep zet sterk in op People”, aldus de jury. “Deze zorginstelling neemt jaarlijks tientallen medewerkers aan met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het inplannen van overcapaciteit draagt bij aan het welzijn van medewerkers en aan werkgelegenheid in de regio.” De jury looft de Frankelandgroep hierom en vindt het heel dapper. “De inzet op People wordt niet gezien als kostenpost, maar juist als een manier om de Profit te versterken.”

Irado is door meerdere mensen voorgedragen. Het bedrijf verzorgt de huishoudelijke afvalinzameling voor onder meer de gemeenten Vlaardingen en Schiedam. Ook onderhoudt het de openbare ruimte in Schiedam. Irado scoort volgens de jury hoog op People, Planet en Profit. “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen maakt onderdeel uit van de strategie om concurrerend te kunnen werken. Irado heeft een integraal MVO-beleid.”

Voscon is een allround constructie- en servicebedrijf in Vlaardingen. Dit bedrijf heeft volgens de jury veel onderscheidende waarden. “Het is intrinsiek betrokken bij de gemeenschap en zelfs bij individuen. De manier van werken vormt een inspiratiebron voor andere ondernemers. Deze ondernemer stelt een nieuwe norm voor bijdragen aan de maatschappelijke opgave.”

De jury nodigt de drie genomineerden uit om pitches te komen geven over hun bedrijf. Tijdens een inspirerende netwerkbijeenkomst op 10 oktober 2018, worden de juryrapporten en video’s van de drie genomineerden gepresenteerd. Alle aanwezigen brengen die middag hun stem uit en bepalen gezamenlijk wie de winnaar wordt. Naast de verkiezing zijn er onder meer lezingen van gerenommeerde sprekers als Hans de Boer van VNO-NCW en Mariëtte Hamer van de SER. De MVO-trofee 2018 is een initiatief van het Sociaal Economisch Netwerk in de regio Maassluis, Vlaardingen en SchiedamGerelateerd