Gerrit Langelaar ontvangt gemeentelijke erepenning

20-02-2022 Nieuws Redactie

Burgemeester Edo Haan overhandigt de erepenning aan Gerrit Langelaar (Fotograaf: Peter Farla).

MAASSLUIS - Scheidend voorzitter Gerrit Langelaar van de Stichting Sleepboothaven Maassluis (SSM) heeft op zaterdag 19 februari de gemeentelijke erepenning ontvangen uit handen van burgemeester Edo Haan. Langelaar krijgt de onderscheiding omdat hij zich jarenlang vol passie heeft ingezet voor maritiem Maassluis.

Burgemeester Edo Haan sprak zijn enorme waardering uit voor de grote betrokkenheid en het fantastische werk dat Langelaar heeft gedaan voor de Maassluise samenleving in het algemeen en de haven in het bijzonder. De burgemeester noemde Langelaar 'de maritieme ambassadeur van Maassluis'.

Haven telt weer mee

Langelaar ontving de erepenning tijdens een bijeenkomst in Museum Maassluis. Burgemeester Haan stond uitvoerig stil bij het vele werk van Langelaar. Zo was hij niet alleen al sinds 2004 voorzitter van de SSM, maar is Langelaar ook betrokken bij de Stichting Zorg en Vlijt als lid van de raad van advies en is hij één van de initiatiefnemers van de speelboot Furie in Avonturis. Mede dankzij de inspanningen van Langelaar telt de haven van Maassluis weer mee.

Erepenning der Gemeente

De Erepenning der Gemeente wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis meer dan verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.