Geslaagde inzameling Voedselbank

21-12-2015 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Een groot aantal gezinnen in Maassluis is voor een deel afhankelijk van de Voedselbank. Veel gezinnen moeten om verschillende redenen noodgedwongen een beroep op deze instantie doen. Daarom hebben CBS Ichthus en kinderdagverblijf Westerwind een grote inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbank Maassluis.

De weken voor Kerst hebben de kinderen levensmiddelen verzameld. Uiteindelijk stonden er heel wat volle kratten in de hal. Uit elke groep hebben twee kinderen deze kratten naar de bus van de Voedselbank gesjouwd die op het schoolplein stond. Dat was een heel karwei zeker voor de kleuters en de kleintjes van het kinderdagverblijf Westerwind. Maar met elkaar ging het reuze goed.

Op donderdag 17 december was er een Kerstmarkt. Ouders, kinderen en de medewerkers hadden dit met elkaar voorbereid. Er werd van alles verkocht waaronder heel veel zelfgemaakte creatieve dingen maar ook zelfgemaakte koekjes, cup cakes en ijzerkoekjes. Ook was er van alles te doen zoals kerstboompje prik, kerstkransje happen en sjoelen.

De ouders hadden met elkaar de drankjes en de hapjes verzorgd, waarbij velen zich de erwtensoep, broodjes knakworst en de poffertjes goed lieten smaken. Keurslager Landman heeft de kerstmarkt voor een deel  gesponsord en ook hebben verschillende ouders dingen gegeven verkocht konden worden. Gerard  de Waardt en Gerbrand Breederveld verleenden hun muzikale medewerking wat het geheel een echte kerstsfeer gaf.

De opbrengst van deze kerstmarkt was € 1.610,50 en komt geheel ten goede aan de Voedselbank. Van dit bedrag kunnen zij een of twee vriezers kopen zodat zij de aangeboden diepgevroren producten voortaan kunnen opslaan. Al met al een schitterende kerstmarkt !Gerelateerd