Gevonden kitten met gebroken pootje geopereerd

19-06-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Afgelopen zondagavond werd dit lieve poesje van circa 8 weken oud gevonden in de Mozartlaan in Maassluis. Haar baasje heeft zich niet gemeld, ondanks een eerdere oproep op onze website en de Facebookpagina van Dierenopvangcentrum Vlaardingen 

Het arme moppie bleek een gebroken pootje te hebben en het was ook nog eens een gecompliceerde breuk. Afgelopen dinsdag werd ze geopereerd en gelukkig was een pootbesparende operatie mogelijk, anders moest haar pootje geamputeerd worden. Nu kan een kitten prima wennen aan een leven op 3 pootjes, maar als het niet nodig is dan liever niet natuurlijk. ,,Bloem (zo hebben we haar genoemd) is inmiddels bij de dierenarts opgehaald en naar 1 van onze gastgezinnen gebracht’’, aldus de medewerkers van Dierenopvangcentrum Vlaardingen aan de Koggehaven. ,,Hier mag ze herstellen van de operatie. Uiteraard wordt het 'bouwpakket' later weer uit haar pootje verwijderd als het bot geheeld is’’.

De kosten van de operatie zijn € 899,95 om precies te zijn. Omdat haar eigenaar zich niet gemeld heeft is de rekening voor het Dierenopvangcentrum. ,,Dat betalen we met liefde voor Bloempje, maar we kunnen hier stiekem wel een beetje hulp gebruiken. Wil je een bijdrage leveren voor Bloem dan zijn we daar erg dankbaar voor’’, aldus de liefdevolle medewerkers van het Dierenopvangcentrum.

Het rekeningnummer is NL42RABO 0132871548 tnv Stichting Dierentehuis Nieuwe Waterweg ovv Operatiefonds BloemGerelateerd