Goed nieuws voor Hoekse Lijn

15-08-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/REGIO - Eindelijk een keer goed nieuws voor de Hoekse Lijn. De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan in een zaak die bewoners uit Hoek van Holland hadden aangespannen tegen de verlenging van de Lijn tot aan het strand. De Raad van State heeft hun bezwaren ongegrond verklaard. De lijn mag worden doorgetrokken zoals gepland. Ook mag het geplande eindstation aan het strand worden gebouwd.

De Hoekse Lijn kruist de Strandweg. De bewoners vinden spoorbomen onvoldoende veilig en pleitten daarom voor een tunnel. De gemeente Rotterdam becijferde de extra kosten op zeker 19 miljoen euro. 'Onbespreekbaar', aldus de gemeenteraad. De Raad van State oordeelde vandaag dat de gemeente de belangen goed heeft afgewogen. Ook bezwaren van omwonenden over trillingen en geluid werden door de RvS van tafel geveegd.

De Hoekse Lijn is hiermee behoed voor verdere tegenslag en verdere vertragingen. De lijn moet eind dit jaar in gebruik worden genomen. De verlenging tot aan het strand is naar verwachting pas in 2021 klaar.Gerelateerd