Gras blij: plensbuien op komst

06-08-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Goed nieuws voor het gras en voor alle plantjes, er zijn plensbuien op komst. Het gras zal weer een stuk groener worden eind van de week, na weken van hitte en droogte wordt het vanaf woensdag minder heet en er valt er weer regen. Vandaag en zeker morgen blijft het tropisch warm en is de zon zeer krachtig. Maar dinsdagnacht kan er vanuit België onweer Nederland binnenkomen, vooral merkbaar in het zuidwesten en westen van het land. Dat is het begin van koeler zomerweer, waar niet alleen de planten maar ook veel mensen naar smachten.

Woensdag is het nog zo’n 25 graden en zal het op een bui in de ochtend na droog zijn zo is de verwachting, maar donderdag gaat het behoorlijk plenzen. Er zal gemiddeld 15 millimeter vallen, omgerekend is dat 15 liter per vierkante meter. Na alle droogte is dat niet meteen genoeg om alles weer bloeiend te krijgen, maar het is een goed begin.

De dagen erna gaan de temperaturen overdag naar een aangename 20 tot 23 graden. 's Nachts wordt het een stuk koeler, zo’n 14 graden. Af en toe valt er wat regen, maar niet zo veel als donderdag. Er zal dus eindelijk weer wat koeler geslapen kunnen worden, dat is voor veel mensen een opluchting na alle warme, zweterige nachten.