Gratis compost voor 1.000 huishoudens in Maassluis

21-03-2023 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Zaterdag 25 maart is de Landelijke Compostdag. Ook dit jaar doet Maassluis hier weer aan mee. Bewoners van Maassluis kunnen zaterdag, zolang de voorraad strekt, bij de Milieustraat aan de Heldringstraat gratis een zak gft-compost ophalen. De compost is gemaakt van apart ingezameld bio-, groente-, fruit- en tuinafval (gft) en is zeer goed bruikbaar als bodemverbeteraar in de tuin of in de balkonbak. Er zijn 1.000 gratis zakken beschikbaar, maar op=op.

De actie is bedoeld om bewoners van Maassluis te bedanken voor hun inspanningen het afval gescheiden in te leveren en om te laten zien dat het wel degelijk zinvol is om bio- en gft-afval apart te houden. Het organisch afval dat in Maassluis wordt ingezameld, wordt tot compost verwerkt. Bewoners krijgen hun ingezamelde afval nu dus terug in de vorm van compost. 

Bewoners kunnen zaterdag zonder afspraak naar de milieustraat komen. Hier is een aparte ruimte waar 1 zak per huishouden kan worden opgehaald. Ophalen kan tijdens openingstijden van 9.00 tot 14.30 uur.Gerelateerd