Gratis cybercrime training 'Digitaal Veilig' voor ondernemers

18-10-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Maassluise mkb-ondernemers hebben 14 november de mogelijkheid de gratis training ‘Digitaal Veilig’ te volgen. De gemeente Maassluis biedt deze training aan in samenwerking met de VeiligheidsAlliantie Rotterdam en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Ransomware, phishing, identiteitsfraude en oplichting zijn vormen van cybercrime die veel schade kunnen veroorzaken en zijn ook voor mkb-ondernemers een toenemend probleem. Tijdens deze training leren mkb-ondernemers en hun medewerkers hoe zij het risico om slachtoffer te worden van cybercrime zoveel mogelijk kunnen verkleinen.

Onderzoek

Voorafgaand aan de trainingsavond voert de Haagse Hogeschool een enquêteonderzoek uit naar de weerbaarheid van mkb-ondernemers in Maassluis tegen cybercriminaliteit. De resultaten worden tijdens de training gepresenteerd.

Daarna vertelt een cybercrime-expert wat cybercrime inhoudt en hoe ondernemers zich ertegen kunnen wapenen. De ondernemers en hun medewerkers krijgen praktische tips die zij direct kunnen toepassen.

Kryptonizer

Het gaat daarbij niet over ingewikkelde technische oplossingen, maar vooral om eenvoudig te nemen maatregelen en inzicht in het eigen gedrag om zo de digitale veiligheid te verbeteren. Deelnemers krijgen gratis een kryptonizer waarmee op eenvoudige manier sterke wachtwoorden kunnen worden gemaakt.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website www.ccvdigitaalveilig.nl. De gratis training 'Digitaal Veilig' vindt van 18.45 tot 21.00 uur (inloop met broodjes vanaf 18.00 uur) plaats in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Koningshoek 93.050 in Maassluis.Gerelateerd