Green Eagles verliest van kampioen

10-10-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De basketbalsters van Green Eagles hebbe tegen koploper Jolly Jumpers een helft knap tegenstand geboden. In de tweede helft was vooral het afstandschot van de regerende kampioen de dames te machtig. Daarom werd het een lange terugreis uit Tubbergen.

Het was direct een attractieve wedstrijd tussen twee veel scorende ploegen. Na 5-4 liepen de gastvrouwen uit tot 11-4. Met o.a. twee driepunters van Willeke Bruins was er bij 11-14 de eerste voorsprong voor de Eagles en had de kampioen van vorig seizoen een time out nodig om te herstellen tot 17-16. Weer liep de ploeg uit Maassluis weg naar 17-24 om vervolgens bij 23-24 de eerste pauze van twee minuten aan te vatten.

In het tweede kwart bleven de teams aan elkaar gewaagd en weer nam Eagles een ruime voorsprong. Naast Willeke Bruins (foto) waren ook Kirsten Boer en Roos Jordans productief en een paar minuten voor de rust was het verschil 9 punten (29-38). Helaas werd er in deze slotminuten al een hapering in de productie zichtbaar en bij rust was de stand weer gelijk (40-40).

In het begin van de tweede helft waren de eerste scores voor de thuisploeg. Het verschil werd naar 6 punten gebracht welk ongeveer het hele kwart op het scorebord bleef staan. Hoogtepunt in het kwart was een snoeihard shotblock van Suzanne v Driel wat ook het thuispubliek liet sidderen.Nadat Roos Jordans de vierde periode goed opende met een score bleek dat de dragende speelsters aan Maassluise kant aan het eind van hun Latijn waren.

Niet alleen werd de basket nauwelijks meer gevonden ook ontbrak de energie voor een laatste doeltreffende pressingverdediging waarmee vorige week nog de overwinning naar zich toe werd getrokken. Met een gericht afstandschot (11 driepunters waarvan 7 in de 2e helft) en een doeltreffend vrijeworp percentage liepen de Jolly Jumpers verder uit.

De uiteindelijke overwinning viel met 85-65 nogal geflatteerd uit. Willeke Bruins kwam tot 23 punten, Roos Jordans maakte er 17, Kirsten Boer 11. Komend weekend staat de eerste bekerwedstrijd op het programma. Groene Uilen uit Groningen komt dan naar Maassluis. De wedstrijd begint om 19.15 uur.

Gerelateerd