Categorieën

Service

Groei ondernemers met keurmerk sociaal ondernemen

Groei ondernemers met keurmerk sociaal ondernemen
Nieuws

Groei ondernemers met keurmerk sociaal ondernemen

  • Advertorial
  • 24-09-2021
  • Nieuws
Groei ondernemers met keurmerk sociaal ondernemen
MAASSLUIS - Zeven sociaal ondernemers ontvingen op 23 september jl. het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’. De wethouders Duncan Ruseler van Schiedam, Sjoerd Kuiper van Maassluis en Bart de Leede van Vlaardingen reikten de certificaten en bijbehorende trofees uit op het Werkplein van Stroomopwaarts in Vlaardingen. Alle ondernemers spannen zich in om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. Dankzij het keurmerk zijn er al 46 extra werkplekken gecreëerd voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Sinds het begin van het jaar ontvingen al 25 ondernemers het keurmerk. Na vandaag staat de teller op 32. De nieuwe keurmerkhouders zijn Argos Zorggroep, Van der Valk Systemen B.V., Food in Concept, Duocar B.V., Sococo B.V., U&B Works en ADC van der Heym. “We liggen goed op koers”, zegt Jop Schmeitz, manager van het Werkgeversservicepunt van Stroomopwaarts. “Onze doelstelling is om in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in twee jaar tijd honderd extra mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. De 32 keurmerkhouders zorgen samen al voor 46 extra werkplekken, en dat worden er steeds meer. Een mooie prestatie in dit coronajaar.”

Er is altijd iets mogelijk

Het keurmerk vloeit voort uit het Sociaal Werkpact MVS dat Stroomopwaarts december 2020 in het leven riep om extra werkplekken te realiseren voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Door het ondertekenen van het convenant Sociaal Werkpact MVS onderschrijven ondernemers de sociale opgave van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. “Deze ondernemers spreken hiermee hun intentie uit om sociaal te ondernemen”, legt Schmeitz uit. “Een accountmanager van het Werkgeversservicepunt adviseert bedrijven zo nodig wat er haalbaar is. Er is altijd iets mogelijk. Bijvoorbeeld werkplekken creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of werk uitbesteden aan het Werkleerbedrijf. Wij denken graag met de ondernemers mee en komen samen tot een oplossing.”

Streven naar 100 sociaal ondenemers in de regio

Al 32 ondernemers ondertekenden het convenant Sociaal Werkpact MVS. “Eind 2022 moeten dat er honderd zijn”, zegt Schmeitz. “Ondernemers die niet alleen de intentie hebben om sociaal te ondernemen, maar het daadwerkelijk doen, ontvangen het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’. Dit is twee jaar geldig. Het keurmerk laat zien welke ondernemers in de regio inclusief ondernemen. Bovendien stimuleren we andere ondernemers om dit ook te gaan doen. Met het keurmerk kunnen ondernemers zich profileren. Zij zijn een jaar lang gratis lid van het Sociaal Economisch Netwerk MVS en worden uitgenodigd voor bijeenkomsten van dit netwerk. Bovendien wijzen wij alle inkopende partijen bij de gemeenten op de lijst met keurmerkhouders.”

Wilt u ook sociaal ondernemen?

Uiteindelijk gaat het erom steeds meer inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt verder op weg te helpen naar werk. Heeft u de intentie om sociaal te ondernemen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor het keurmerk 'partner in sociaal ondernemen'? Of wilt u meer weten over het Sociaal Werkpact MVS? Lees meer op www.stroomopwaarts.nl/zakelijk. U kunt ook bellen met het Werkgeversservicepunt: 010 246 55 00 of stuur een e-mail naar: [email protected].

Stroomopwaarts MVS

Koningshoek 93.050, Maassluis

Meer over Stroomopwaarts MVS →