GroenLinks: ‘Veel industrieafval langs ’t Scheur’

06-04-2020 Nieuws Redactie

Foto: GroenLinks

MAASSLUIS – Het valt GroenLinks Maassluis tijdens het maandelijkse afval prikken op dat er langs ’t Scheur in Maassluis veel industrieafval ligt, dat blijkt uit schriftelijke vragen van de partij aan het college van burgemeester en wethouders. ,,Waar komt dit afval vandaan?”

GroenLinks vraag het college allereerst waar dit afval vandaan kan komen en of de grote stukken plastic van de bebouwing van het Balkon kunnen komen. ,,Wij constateren een toename van industrieafval in en langs ’t Scheur. Zijn hier meldingen van bekend bij de gemeente? Afgelopen zondag lagen er ook veel autobanden en zelfs enkele vrachtautobanden. Is het bekend waar deze vandaan komen?”

De partij vraagt verder of de gemeente ervoor kan zorgen dat de autobanden en vrachtautobanden opgeruimd worden. ,,Veel van deze autobanden zitten diep in het zand/slib waardoor je ze er niet zomaar uitkrijgt.”

Tenslotte wijst GroenLinks het college op het afval dat vanuit de Govert van Wijnkade de haven en de vliet inwaait. ,,Maassluis draagt daardoor bij aan de plastic soep en dat moeten we niet willen. Wat gaat het college doen om dat te voorkomen, zodat de haven en vlieten beter schoon gehouden worden en daardoor de bijdrage aan de plastic soep vanuit Maassluis vermindert? Is het college het met GroenLinks eens dat er meer prioriteit en dus ook meer menskracht moet komen om de oevers van alle havens en vlieten schoon te houden?”Gerelateerd